Βινεγκρέτ με Κρόκο Κοζάνης
Υλικά
- Mια πρέζα Kρόκος Κοζάνης σε νήματα
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 6 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό shallot ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε τον κρόκο και το ξύδι σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό. Αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το ξύδι με το σαφράν σε ένα βάζο με καπάκι, προσθέστε το λάδι, το shallot και το αλατοπίπερο. Κλείστε το καπάκι ερμητικά και κουνήστε το δυνατά. Το υγρό, πρέπει να ανακευτεί καλά για να ενωθεί το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά και αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χτυπήσετε καλά με έναν αβγοδάρτη.
Η βινεγκρέτ είναι έτοιμη για σερβίρισμα.