Κεφτεδάκια με Κρόκο

Κεφτεδάκια με Κρόκο

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1/4 γραμμαρίου κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι
  • αλεύρι & λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και τον κρόκο, τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί και το ρίχνουμε στα αυγά.

Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και μόλις ψηθεί, το ανακατεύουμε με τον κιμά και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε τα αυγά με το ψωμί και ζυμώνουμε το μείγμα. Αν είναι υγρό, προσθέτουμε λίγο ψωμί.

Αφήνουμε το ζυμωμένο μείγμα 2-3 ώρες στο ψυγείο, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Αφήστε μια απάντηση