Κριθαράκι με Κρόκο
Υλικά
- 500ml κριθαράκι
- 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης (σκόνη σαφράν)
- 100ml νερό
- Αλάτι
- 12 ντοματίνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Εκτέλεση
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κριθαράκι να τσιγαριστούν, πολύ καλά και πολύ προσεκτικά, ανακατεύω συνεχώς για να μην μου κολλήσει.
Ταυτόχρονα βάζω το νερό μου με τον κρόκο να ζεσταθούν, έτσι ώστε ο κρόκος μου να διαλυθεί εντελώς.
Σε ένα ακόμα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζω τα κρεμμύδια μου ελαφρά.
Αλλατοπιπερώνω το κριθαράκι και προσθέτω τα καρότα, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
Προσθέτω το νερό με τον κρόκο, ανακατεύω πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτω ακόμα 1200ml νερό κρύο.
Ανακατεύω και βράζω για περίπου 25 λεπτά.