Τηγανιά με Κρόκο
Υλικά
- 500g ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 150ml άσπρο κρασί
- 8 ίνες Κρόκο Κοζάνης διαλυμένες σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 10 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το πράσο και τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν ελαφρά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον κρόκο, τσιγαρίζουμε ελαφρά για ακόμα 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το φρέσκο βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτω και την πάπρικα και μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.