Φετουτσίνι με Κολοκυθάκια και Κρόκο
Υλικά
- 500 γρ φετουτσίνι
- 60 γρ βούτυρο
- 100 γρ λιωμένο κρεμμύδι
- 700 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα σπιρτόξυλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 γρ Κρόκο Κοζάνης
- 6 κουτ. της σούπας ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και με ένα κουταλάκι τα σκάβετε να φύγει η λευκή ψίχα. Κόβετε το υπόλοιπο κολοκυθάκι σε μισές ροδέλες. Βάζετε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύετε και σωτάρετε το σύνολο.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τα φετουτσίνι σας σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα στην κατσαρόλα που ήταν τα φετουτσίνι και αδειάζετε τα ζυμαρικά μέσα. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα.