Χοιρινό Λεμονάτο με Κρόκο
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε κύβους
- 150ml ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη
- 1 φακελάκι 0,125g σκόνη Κρόκος Κοζάνης
- 1 κ.γλ ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας, προσθέτουμε τον κρόκο και τη μουστάρδα.
Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι. Όταν μαλακώσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.