Κρεμμυδόσουπα με Κρόκο Κοζάνης
Υλικά
- 1/2 κουταλάκι νήματα κρόκου Κοζάνης
- 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τον κρόκο σε λίγο ζεστό νερό για 30-40 λεπτά. Βάλτε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν σε λίγο νερό για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό κότας και σιγοβράστε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τα όλα από μύλο ή χτυπήστε τα στο μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο με το νερό του.
Ζεστάνετε τη σούπα πριν να σερβίρετε αλλά μη την αφήσετε να βράσει. Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη ακόμα ( ή ) συμπληρωματική κρέμα γάλακτος.