Πατάτες με Κρόκο Κοζάνης και Σκόρδο
Υλικά
- 1 μεγάλη πρέζα κρόκο Κοζάνης σε στίγματα
- 600ml καυτό ζωμό λαχανικών
- 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 4 κ.σ. λάδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Μουλιάζετε τα στίγματα σε 2 κ.σ. από το ζωμό για 10 λεπτά και μετά προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό.
Σ ένα ταψί βάζετε τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και προσθέστε τον καυτό ζωμό.
Ψήνετε για 1-1.5 ώρα περιχύνοντας 2-3 φορές με το ζωμό, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και οι πατάτες να είναι τραγανές. Αλατίζετε και
σερβίρετε αμέσως.