Potatoes with Krokos and Garlic

Potatoes with Krokos Kozanis (Saffron) and Garlic

INGREDIENTS
  • 1 μεγάλη πρέζα κρόκο Κοζάνης σε στίγματα
  • 600ml καυτό ζωμό λαχανικών
  • 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
INSTRUCTIONS

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Μουλιάζετε τα στίγματα σε 2 κ.σ. από το ζωμό για 10 λεπτά και μετά προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό.
Σ ένα ταψί βάζετε τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και προσθέστε τον καυτό ζωμό.
Ψήνετε για 1-1.5 ώρα περιχύνοντας 2-3 φορές με το ζωμό, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και οι πατάτες να είναι τραγανές. Αλατίζετε και
σερβίρετε αμέσως.

Leave a Reply