Κάνοντας τον κόσμο ένα πιο νόστιμο μέρος
Τρόφιμα και Ποτά βραβευμένα από κορυφαίους σεφ και σομελιέ
Τι είναι το Superior Taste Award;
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρώμε και πίνουμε καλά. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν στο Taste Institute. Γι’ αυτό δημιουργήσαν το Superior Taste Award.
Το Superior Taste Award είναι μια πιστοποίηση που χορηγείται από το International Taste Institute σε προϊόντα τροφίμων και ποτών, τα οποία πέρασαν από μια θετική γευστική αξιολόγηση από μια ομάδα σεφ και σομελιέ παγκόσμιας κλάσης.
Από το 2005, έχουμε αξιολογήσει χιλιάδες προϊόντα από περισσότερες από 100 χώρες. Χάρη στην κριτική επιτροπή κορυφαίων ειδικών γαστρονομίας, το Superior Taste Award αναγνωρίζεται ευρέως στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Είναι ίσως η πιο διάσημη πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.
Τι λέει το βραβείο για το προϊόν;
Η “γεύση” είναι μια πολυαισθητηριακή ανθρώπινη εμπειρία που είναι εξαιρετικά ισχυρή και πολύπλοκη. Συνδυάζει στοιχεία από μια σειρά αισθητηριακών κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων της όψης, των αρωμάτων, της γεύσης και της υφής, καθώς και της τελικής αίσθησης στο στόμα.
Ένα προϊόν το οποίο έχει λάβει το Superior Taste Award είναι ένα προϊόν που έχει υποβληθεί σε αισθητηριακή αξιολόγηση καθενός από τα παραπάνω 5 κριτήρια από επαγγελματίες ειδικούς στη γεύση και έχει πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 70%.
Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν σωστά φτιαγμένο, ισορροπημένο και νόστιμο. Κάθε χρόνο αξιολογούνται χιλιάδες προϊόντα, αλλά μόνο τα καλύτερα πιστοποιούνται.
Ποιος αξιολογεί τα προϊόντα;
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από περισσότερους από 200 επαγγελματίες σεφ και σομελιέ.
Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής επιλέγεται προσεκτικά με βάση την εμπειρία γευσιγνωσίας του. Έχουν αναδειχθεί σε διαγωνισμούς σεφ και σομελιέ ή κορυφαίους οργανισμούς όπως ο Οδηγός Michelin και ο Gault &Millau.
Προερχόμενοι από περισσότερες από 20 χώρες, οι κριτές της επιτροπής του Taste Institute είναι όλοι εξωτερικοί και ανεξάρτητοι. Οι γνώσεις τους για τη γεύση και η ικανότητά τους να παρέχουν σχετικό σχολιασμό αξιολογούνται και παρακολουθούνται συνεχώς από την επιτροπή γευσιγνωσίας του Taste Institute.
Πώς αξιολογούνται τα προϊόντα;
Οι αξιολογήσεις γίνονται με τυφλές δοκιμές και σε απόλυτη ησυχία. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής δε βλέπουν ποτέ τη συσκευασία και δε γνωρίζουν ούτε το εμπορικό σήμα ούτε τα ονόματα των παραγωγών.
Οι σεφ και οι σομελιέ δεν κάνουν ποτέ κρίσεις με βάση τα ένστικτά τους. Ακολουθούν μια αντικειμενική μεθοδολογία που βασίζεται στα 5 Διεθνή κριτήρια της Ηδονικής Αισθητηριακής Ανάλυσης.
- Πρώτη εντύπωση
- Όψη
- Οσμή
- Γεύση
- Τελική αίσθηση
- Υφή
Ο Κρόκος Κοζάνης βραβεύτηκε με 2 αστέρια