Κοτόπουλο Πικάντικο

Κοτόπουλο Πικάντικο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 μικρά ποτηράκια κονιάκ
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μια πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη

Εκτέλεση

Kόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, πλύντε το και χωρίς να το στεγνώσετε, βάλτε το σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και ένα φλυτζανάκι νερό. Σκεπάστε  και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Bγάλτε το καπάκι, προσθέστε ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το γαρύφαλλο και το βούτυρο.

Aφήστε να βράσουν για άλλη μισή ώρα.
Δεκαπέντε λεπτά πριν απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το κονιάκ και τον κρόκο Κοζάνης και σκεπάστε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και καλύψτε με τη σάλτσα του.

Αφήστε μια απάντηση