Χρυσαφένιος Χαλβάς

Χρυσαφένιος Χαλβάς

Υλικά

  • 9 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι στίγματα κρόκου
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές καυτό γάλα
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1/3 φλυτζάνι ωμά φυστίκια Αιγίνης
  • 1 φλυτζάνι χοντρό σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Μουλιάστε τον κρόκο σε βραστό γάλα για 30 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ροδίζουμε τα φιστίκια για 2 λεπτά. Καθαρίστε και αφήστε στο πλάι.
Διαλύστε τη ζάχαρη στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και διατηρήστε το μείγμα ζεστό.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτοντας το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναμείξτε τον κρόκο στο ζεστό γάλα με τη ζάχαρη.

Προσθέστε τα όλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.

Ανακατέψτε τα φιστίκια και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση